Wie wij zijn

Sikkens Paint Center...voor nu...en...de toekomst...

Paint Center is een professionele verfgroothandel met vestigingen in Apeldoorn, Amersfoort, Ede, Harderwijk, Lelystad en Kampen. Al meer dan 20 jaar zijn wij een betrouwbare, betrokken en flexibele partner voor de professionele schilder. Wij leveren kwalitatief hoogstaande producten met een zeer goede service. Kenmerkend zijn onze gratis diensten om de professionele gebruiker te ondersteunen. Uiteraard met een enthousiast team medewerkers die er voor meer dan 100% voor gaan!

Bekijk hier onze bedrijfsfolder!


Al meer dan 20 jaar zijn wij een betrouwbare, betrokken en flexibele partner voor de professionele schilder

Historie

1994 - Paint Center wordt opgericht door Piet Bouw.

Vanuit de Max Planckstraat wordt vanuit een pand van 150 m2 gestart met een vrije verfgroothandel waar de klant en service voorop staan. Kort na de oprichting komt zoon Roland het team versterken.2000 - Paint Center verhuist naar de Morsestraat. Door groei is de Max Planckstraat te klein geworden. Met 350m2 showroom en magazijn en een mooi kantoor wordt de basis gelegd voor de verdere groei. Inmiddels is ook zoon Peter toegetreden tot het bedrijf.


2003 - Paint Center opent zijn tweede filiaal in Amersfoort. Vanaf de Nijverheidsweg-noord maakt ook Amersfoort kennis met Paint Center.


2008 - Paint Center Amersfoort breidt uit met 100m2 en wordt volledig verbouwd.
2008 - De derde vestiging in Eemnes gaat open. Hijman Troeder wordt aangenomen om vanuit deze vestiging de schilders uit het Gooi te bedienen met de service van Paint Center.


2013 - Door groei en de daarbij behorende voorraadtoename en serviceverwachting verhuist Paint Center Ede naar een nieuwbouwpand aan de Jennerstraat. Een overzichtelijke showroom en een modern magazijn moeten de basis leggen voor de toekomst.


2014 - Paint Center gaat over op een nieuw administratie pakket: SAP. Een webportal zal bijdragen aan nog meer flexibiliteit en service van Paint Center. Intern levert SAP ook vele voordelen zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.


2015 - Paint Center neemt per 1 februari 2015 het bedrijf UniCoatings in Kampen overgenomen. Hierdoor onstaat er een krachtbundeling waardoor onze marktbewerking en service nog verder geoptimaliseerd wordt. Ook wordt er een vestiging in Harderwijk geopend.

2016 - Paint Center neemt per 1 februari 2016 de groothandelsactiviteiten over van Conti Coatings Benelux. Hiermee wordt een eerste stap gezet naar verdere groei in het westen van het land.

2018 - Paint Center neemt 3 vestigingen over van Sikkens Verkoop en zet een nieuwe stap naar de toekomst. Alle zaken worden omgebouwd naar het Sikkens Center concept en de naam verandert in Sikkens Paint Center.